• 2
  • 3

Cum functioneaza alarma de enurezis?


Pe piata sunt multe dispozitive si alarme pentru enurezis nocturn. Aceste alarme sunt concepute special pentru a detecta instant umezeala din chiloteii copilului, si sunt cele mai eficace metode de vindecare a enuresisului deoarece alarma trezeste copilul si astfel are posibilitatea sa opreasca urinarea si sa o continue la toaleta.

Senzorul de umezeala se aplica in chilotei, in interiorul unui tampon intim zilnic obisnuit, si la aparitia picaturilor de urina dispozitivul de alarmare suna , trezind copilul pentru a merge la toaleta.http://www.alarmaenurezis.ro/images/stories/functionare-nou.jpg


Principiul este urmatorul: pe masura ce este folosit senzorul de umezeala, si declanseaza alarma de enurezis, copilul se va trezi din ce in ce mai rapid pentru a retine urina si a merge la toaleta, in cele din urma anticipand nevoia de a urina chiar si in timpul somnului.

Astfel, dupa folosirea timp de 1-2 luni de zile a alarmei de bedwetting, copilul va fi capabil sa isi anticipeze nevoile fiziologice, sa le ‘’simta’’ inainte de a nu le mai putea controla, si se va trezi automat cand va simti ca are vezica plina pentru a merge la toaleta.Reflexul de trezire se va instaura automat si sfincterul va putea fi controlat de copil.

Alarma de enuresis este singura eficace si mult mai sigura decat tratamentele medicamentoase care pot avea efecte secundare. Alarma de enuresis nu are efecte secundare si nu trateaza doar efectele enuresisului, ci chiar cauza lui.

Folosirea lui este deosebit de simpla si refolosirea de asemenea: este de ajuns sa fie sters cu un servetel umezit cu alcool si senzorul e gata de o noua folosire.