• 3
  • 2

 

Folosirea alarmei de enurezis

 

 

Senzorul de umezeala se aplica in chilotei, in interiorul unui tampon intim zilnic obisnuit, si la aparitia picaturilor de urina dispozitivul de alarmare suna , trezind copilul pentru a merge la toaleta.

1.Se introduce senzorul in tampon, se prinde cu clema de marginea chilotului(ca sa nu iasa)si apoi se introduce mufa jack in aparat.

 

 

 

2. Se porneste aparatul de la butonul P (power). Va incepe sa luminze LED-ul P de pe fata aparatului.

 

3. Apasati 1 data pe butonul central M - se va aprinde led-ul M , aparatul este setat acum sa dea alarma prin sunet. Asteptati 5 secunde sa se stinga ledul M si sa inceapa sa pulseze led-ul T.

 

Acum puteti sa umeziti senzorul pentru testare, va incepe sa sune alarma. (Este important sa asteptati cele 5 secunde sa se stinga led-ul selectat, ca aparatul sa poata functiona)

 

4.Daca doriti sa setati aparatul doar pe vibratie, procedati asa: inchideti si deschideti aparatul de la butonul P.

 

Apasati de 2 ori succesiv pe butonul M - se va aprinde led-ul V , aparatul fiind setat sa alarmeze acum doar prin vibratie(fara sunet).

 

 

 

Asteptati 5 secunde sa se stinga led-ul V si sa inceapa sa pulseze led-ul T. Acum puteti sa umeziti senzorul daca doriti o testare de funnctionare, va incepe sa vibreze aparatul.

 

5. Daca doriti sa setati aparatul doar pe pulsare luminoasa, procedati asa: inchideti si deschideti aparatul de la butonul P. Apasati de 3 ori succesiv succesiv pe butonul M , se va aprinde led-ul T , aparatul fiind setat acum sa alarmeze doar prin aprinderea succesiva a tuturor led-urilor P-M-V-T (fara sunet si fara vibratie).

 

Aceasta setare este utila doar cand copilul este supravegheat de cineva in timp ce doarme, si nu se doreste deranjarea altora.

 

Persoana care supravegheaza aparatul va observa ca , la umezirea senzorului, cele 4 led-uri clipesc succesiv.

 

6. A 4-a apasare succesiva a butonului central M nu va aprinde nici un led(aceeasi functie de alarmare doar prin pulsarea led-ului T) .

 

7. Este recomandat pentru eficienta tratamentului si invatarea pacientului cu trezirea rapida sa lasati aparatul sa alarmeze doar pe pozitia M sau V, adica prin melodie sau vibratie.

 

8.Dupa umezirea senzorului, pentru o noua setare a aparatului se procedeaza asa:

 

 

 

Se opreste aparatul de la butonul P (power).

 

Se sterge bine senzorul de umezeala, se introduce intr-un tampon nou, uscat, si se redeschide aparatul de la acelasi buton P (power) power on

 

9.Se apasa succesiv de 1 sau 2 ori pe butonul central M pentru a alege cum doriti sa alarmeze: prin sunet,sau vibratie(M sau V) .

 

 

 

Asteptati 5 secunde pina led-ul M sau V se sting si va incepe sa pulseze led-ul T.

 

Acum ,aparatul este gata pentru o noua misiune de alarmare.(prin sunet sau vibratie) musicalarm1

 

10.Volumul se regleaza de la rotita aflata pe partea laterala a aparatului.

 

 

 

Alarma va suna in mod repetat pina la oprirea aparatului si stergerea senzorului.

 

11.Nu este recomandat copiiilor sub 3 ani, deoarece pot inghiti parti mici detasabile ale senzorului.

 

12. Aparatul poate fi folosit atat pentru copii, adolescenti, cat si pentru adulti.

 

 

 

 

 

 

 

Bateriile sunt tip AAA de 1,5v ( 2 bucati) si durata lor de functionare depinde de cat de mult este lasat senzorul umed si alarma sa sune(vibreze); la o utilizare normala, bateriile rezista cateva saptamani.