• 2
  • 3

Medicamente sau alarma de pipi nocturn?

 

Este bine sa folosim tratament medicamentos pentru rezolvarea enuresisului?


Nu este recomandat tratamentul medical alopat, care poate interfera cu procesul dezvoltarii normale a copilului, chiar daca aceasta dezvoltare pare ca intarzie. Cele mai bune metode sunt cele neinvazive, exterioare, folosirea de alarme de enuresis si multa blandete si intelegere pentru problema copilului, care este oricum stresat de faptul ca ‘’are o problema’’ pe care n-o poate intelege si care ii supara pe parinti.

Daca un copil inca uda patul dupa varsta de 7-8 ani, se poate lua in considerare si medicatia ,sub indrumarea unui doctor specialist, dar aceasta trebuie facuta numai ca ultima masura , dupa ce s-au epuizat alte metode neinvazive si sigure pentru sanatatea copilului.

Recomandat este sa se ia masuri preventive care sa ajute mult in controlul urinarii din timpul somnului, cum ar fi reducerea drastica de lichide baute cu 2-3 ore inainte de culcare. De asemenea, mersul la toaleta chiar inainte de culcare trebuie sa fie obligatoriu, sa devina un reflex, pentru a reduce cantitatea de lichid din vezica si a reduce astfel posibilitatea de a uda patul.

Uneori chiar alte medicamente ce fac parte din tratamentul copilului pentru diferite afectiuni, pot conduce la enuresis nocturn. Doar un medic specialist va poate lamuri asupra acestor probleme.


Alarma de enuresis nocturn este cea mai buna solutie, deoarece nu interfereaza cu corpul copilului, este doar un senzor de trezire in momentul udarii care creeaza reflexul de a se trezi noaptea cand vezica da semnalul de a merge la baie.Treptat, copilul se va trezi tot mai repede , in 2-3 luni de zile ajungand sa se trezeasca inainte ca sfincterul sa se deschida lasand drumul lichidului liber in pat.

power on